Enseñando español desde 1989

Ibland är det viktigaste att en pålitlig person kommer att vara i närheten som kommer att krama och säga: allt kommer att bli bra. Och ibland orsakar dessa ord irritation och känslan av att de inte förstår oss. Vad är problemet? Vill vi inte att allt ska bli bra?

Vad händer med oss ​​när en älskad är dålig? Som regel oroar vi oss för honom, vi vill hjälpa till. Ibland känner vi att hans smärta så skarpt att det inte är lätt för oss att motstå det.

I det här fallet är det https://www.berghs-soc.com/franska-kvinnor-namngav-fem-kvinnors-misstag-i-en/ svårt för oss att bara vara nära, hjälpa honom att leva situationen. Vi kommer att skynda honom så att han "hoppar ut" så snart som möjligt från en smärtsam upplevelse, att må bra igen. Men oavsett hur vi ville att förändringarna i hans stat skulle komma direkt, är detta knappast möjligt.

Varje upplevelse tar tid, precis när nötning går efter ett par dagar, och ett allvarligt sår behöver en längre tid och noggrann vård. Det är meningslöst att övertyga en person med ett trasigt ben att allt är bra och att övertyga honom att spela fotboll just nu. Ja, efter en tid, med rätt vård, kommer benet att läka, men idag kan det inte springa efter bollen och förmodligen känner fysisk smärta. Situationen med mental smärta är till stor del lik.

"Anti -Support"

Uppmuntra den andra med orden "Oroa dig inte, det är inte så skrämmande", vi avskriver hans erfarenheter, även om vi inte vill göra detta. Han kan nu verkligen uppleva rädsla, förargelse, besvikelse och andra starka känslor. När vi insisterar på vårt meddelande verkar vi förneka djupet i hans upplevelse, som om vi erbjöds att spela fotboll i gips.

Det kan tyckas för en person att han inte har någon rätt att oroa sig: trots allt är han övertygad om att det inte finns någon anledning till oro. Hans känslor intensifieras bara, men inom kommunikationsutrymmet finns det ingen plats för deras uttryck. På en djupare nivå kommer han att känna att vi inte är redo att acceptera det med ett andligt sår, vi vill se i det bara en positiv och framgångsrik.

Positiv effekt

Men vilka förändringar i situationer när frasen "allt kommer att vara bra" fungerar magiskt eller till och med be oss att uttala det? Troligtvis upplever en person så starka och obehagliga känslor att det är extremt svårt för honom att vara i kontakt med dem. Han försöker bli av med dem så snart som möjligt, sluta oroa sig, rädd. Det är en känsla av att jorden lämnar under fötterna.

I detta tillstånd skulle jag mest av allt vilja hitta ett stöd igen. När vi uppmanas att säga den här frasen vill de se förtroendet för att en person för närvarande saknas i oss. Faktum är att vår stabilitet och stabilitet kan hjälpa honom att överleva en svår situation. Orden är dock fortfarande inte de mest lämpliga, även i detta fall.

Strikt sett vet ingen vad som väntar i framtiden, även om vi hoppas på ett positivt resultat. En sådan fras kan ge en person falskt hopp. Kanske kommer hon att få kort lättnad, men magi är definitivt inte värt att vänta på henne.

Hur man hjälper till att inte skada?

När en person delar sina känslor med oss ​​är det först och främst viktigt för honom att höras. Och inte alls i grunden, allvarligt från vår synvinkel är dess situation eller så, bagatell. Han vill att vi ska dela sin erfarenhet, erkänna sina känslor och sin rätt att uppleva dem.

Många vill ofta ge några tips, erbjuda en lösning på problemet. Istället för rekommendationer är det viktigare att bara vara i närheten. Oavsett vilket ord vi väljer är det viktigt vad vi upplever när vi uttalar dem. Om du pratar om din sympati, men inuti tänker du annorlunda, troligen, kommer en person att märka det.

Skälla inte dig själv om du verkligen inte delar hans upplevelse. Var och en av oss har sin egen historia och olika reaktioner på vad som händer. Det är viktigt att vara ärlig både med andra och med dig själv, försök att välja rätt ord. Till exempel: "Det är svårt för mig att förstå till slutet av vad som händer nu, men jag ser att du är väldigt ledsen". Så du kommer att visa en person den viktigaste: du är nära och redo att stödja. Och detta är det viktigaste för någon som nu är skrämmande och hård.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *